DISCIPLINE MANAGER – PROCESS AND METHODS (Functional Safety ISO26262)

Göteborg, SVERIGE

Himec Solutions har visat en explosiv tillväxt och vårt fokus är att fortsätta vår resa till att bli en av de ledande leverantörerna inom teknik, management- och utbildningstjänster. Vi strävar efter att attrahera, behålla och utveckla vårt team till att bli bäst. Är du den strategiska pusselbiten vi eftersöker i vår strävan att förbättra erbjudandet till kund? Ledaren i den här rollen kommer aktivt att delta i produktutveckling och kvalitetssäkring för att säkerställa att bilens funktionella krav överträffar ISO 26262 samt underhålls för våra befintliga och framtida produkter.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG SOM MEDARBETARE? 

Vår företagskultur präglas av entreprenörskap och affärsmässighet med korta beslutsvägar där kvalitet, hållbarhet, passion och glädje är viktiga element som skapar trivsel hos våra anställda. Konsulterna på Himec är vår produkt och vårt största värde varför vi lägger ner mycket energi på att våra medarbetare ska trivas och växa i yrkesrollen. För en framtida medarbetare på Himec finns det inga hinder utan bara möjligheter. Om du vill utvecklas och är den vi söker är du välkommen till ett personligt företag där vi påverkar vår framtid tillsammans och skapar ett vinnande lag.

KRAVPROFIL

Himec Solutions är ett privatägt ägardrivet tillväxtföretag som visar kraftig tillväxt. För att trivas i denna atmosfär måste du se möjligheter i en snabbt växande organisation där kreativitet och ”split-vision” är av högt värde. För att lyckas i rollen föredrar vi att du är bra att kommunicera, har erfarenhet av personal och vet hur man skapar och utvecklar bra relationer med anställda, kunder och leverantörer.

För att skapa framgång i denna position, i ett kunskapsintensivt företag som strävar efter att hjälpa sina kunder, bör du vilja vara en del av ett team som brinner för att stödja och förenkla avancerad komplex teknik och leverera lösningar som fungerar till kunder.

Vi fokuserar på tre funktionella områden: Connectivity (mjukvara och applikationer), Aktiv säkerhet (Active Safety) och elektrifiering (elbilar). Dessa områden är beroende av mjukvaruutveckling och vi tror att vi genom att ha en mycket kompetent grupp av specialister specialiserade på funktionell säkerhet (ISO-26262), mjukvaruproocesser (SPICE & SCRUM), DevOps och hardcore-utvecklare är vägen mot referensnivån ”best in class” inte för långt bort

Kvalifikationer

- Kandidatexamen (eller motsvarande examen) inom elektroteknik / datorteknik / mekanisk / industriell / systemteknik eller ett liknande studieområde
- 3 eller fler års erfarenhet av ISO 26262, med kunskaper om funktionell säkerhetsteori
- ”Expert”kunskap och branscherfarenhet med säkerhetskoncept, riskanalys och riskbedömning, DFMEA, sk. ” fault tree analysis” som tillämpas på mjukvara, hårdvarukomponenter, delsystem och övergripande system
- Kunskap i mikroprocessor, gärna från fordonsindustrin, elektrisk / elektronisk hårdvara, inbyggd programvara (”embedded software”)
- Kunskap i kommunikationsprotokoll (t.ex. CAN)
- Kunskap i fordonsmekanik och elektriska systemarkitekturer (t ex styrsystem ”control system”)
- Kunskap om systemtekniska principer, koncept för hårdvara och mjukvara
- Kunskap och utförande av programkvalitet och processer (CMMI, Automotive SPICE)
- Kunskap och genomförande av granskning och släpp av funktionellt säkerhetsinnehåll
- Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga på engelska

Föredragna kvalifikationer (utöver vad som krävs)

- Magisterexamen eller doktorsexamen i ett relaterat studieområde
- 10 eller fler års erfarenhet inom bilindustrin
- 3 års erfarenhet inom funktionssäkerhet
 
Eftersom vi arbetar med människor är det viktigt att du är en socialt begåvad lagspelare med mycket energi. Du kan arbeta i ett växande företag med stora utvecklingsmöjligheter som du ser som en spännande möjlighet.
 Hos Himec lägger vi stor vikt vid din personlighet och dina ambitioner. Att du är ödmjuk och positiv är viktig för oss. Rollen ställer höga krav på energi samt förmåga att ta egna initiativ, men är du rätt person, kommer du också att få mycket tillbaka i gengäld.

ANSÖKAN OCH KONTAKT

Om du önskar mer information, är du välkommen att kontakta affärsområdeschefen Kenneth LARSSON telefon +46736 79 36 06. För frågor om tekniska detaljer, vänligen kontakta Alejandro MORATE, områdeschef AUTOMOTIVE, +46 723 71 73 77 .
Skicka din ansökan till work@himec.se. Vi hanterar applikationer hela tiden tills vi har hittat den person i vilken vi ser en långsiktig strategisk potential. Markera ditt mail med "Funktionssäkerhet ISO26262" i ämnesfältet. 

Vi ser fram emot din ansökan och ger dig snabb feedback! Välkommen med din ansökan, inte senare än 2018-03-30!

Himec Solutions AB

Inom företaget finns en senior teknisk kompetens som i kombination med innovationskraft och kreativitet bygger fundamentet i Himecs affärsidé. Himec ska alltid förknippas med teknisk kunskap och kompetens i översta skiktet, en resurs som organisationer anlitar för avancerade lösningar som kräver något extra. Himec har en dokumenterad förmåga att med lönsamhet driva och leverera innovativa konceptförslag, ritningsunderlag och visualisering av produkter för tillverkningsindustrin. Utöver teknikkunnandet finns en extra dimension i form av expertis inom affärs- och verksamhetsutveckling, ledningssystemtjänster, certifiering som knyter ihop Himecs erbjudande till en stark och konkurrenskraftig helhet.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.